Kaffe macarons

By:  Nynne Rasmussen

Ingredienser (12 små macarons)

Makronbunde:

45 g mandler (eller mandelmel)

80 g flormelis

40 g æggehvide

26 g sukker

10 ml espresso CoffeeJoy Colombian Cienaga Kaffebønner

Ganache med mørk chokolade og kaffe:

45 g fløde

100 g mørk chokolade

cirka 20ml espresso Colombian Cienaga

Kaffepynt (penselstrøg):

1  espresso shot Colombia Cienaga

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til meget fint mandelmel (eller brug mandelmel, blende også gerne det).

Tilsæt flormelis og kaffe i mandelmelet, og blend videre.

Sigt det igennem.

Bland æggehvide og sukker sammen i en skål, og pisk det i ca. 1 minut ved lav hastighed.

Derefter pisk et par minutter ved høj hastighed – indtil marengsen bliver fast og danner bløde toppe.

Vend forsigtigt mandelblandingen i hviderne. ( vend det rundt ca. 35 gange ved at presse dejskraberen mod siden af skålen).

Hæld massen i en sprøjtepose ( for at opnå et bedre resultat så brug en rund tyl), og sprøjt små cirkler ud på bagepladen, ca. 3 cm store.

Lad dem tørre i ca. 30 min inden de bages (dette forhindre den ofte i at sprække) .

De bages 160 grader i omkring 12 min.

Ganache med mørk chokolade og kaffe:

Hak din chokoladen fint.

Hæld derefter fløde og kaffe i en gryde, ind til det koger og hæld det henover chokoladen.

Rør til chokoladen er smeltet.

Nedkøl ganachen til den har den ønskede konsistens.

Hæld den i en sprøjtepose, sprøjt ganachen på bundene og placer toppen oven på.

Kaffepynt:

Lav espresso`en , og pensl et tyndt lag kaffe på de færdige macarons.

Så skal det bare tørre.

Tips:

Jeg vil anbefale at bruge Colombian Cienaga coffee da den har noter at chokolade og nødder og matcher elementerne i opskriften godt.

 

coffeejoy