Kaffe macarons
By: Nynne Rasmussen
By: Nynne Rasmussen
45 g mandler (eller mandelmel)
80 g flormelis
40 g æggehvide
26 g sukker
10 ml espresso CoffeeJoy Colombian Cienaga Kaffebønner
45 g fløde
100 g mørk chokolade
cirka 20ml espresso Colombian Cienaga
1 espresso shot Colombia Cienaga
Smut mandlerne, og blend dem til meget fint mandelmel (eller brug mandelmel, blende også gerne det).
Tilsæt flormelis og kaffe i mandelmelet, og blend videre.
Sigt det igennem.
Bland æggehvide og sukker sammen i en skål, og pisk det i ca. 1 minut ved lav hastighed.
Derefter pisk et par minutter ved høj hastighed – indtil marengsen bliver fast og danner bløde toppe.
Vend forsigtigt mandelblandingen i hviderne. ( vend det rundt ca. 35 gange ved at presse dejskraberen mod siden af skålen).
Hæld massen i en sprøjtepose ( for at opnå et bedre resultat så brug en rund tyl), og sprøjt små cirkler ud på bagepladen, ca. 3 cm store.
Lad dem tørre i ca. 30 min inden de bages (dette forhindre den ofte i at sprække) .
De bages 160 grader i omkring 12 min.
Hak din chokoladen fint.
Hæld derefter fløde og kaffe i en gryde, ind til det koger og hæld det henover chokoladen.
Rør til chokoladen er smeltet.
Nedkøl ganachen til den har den ønskede konsistens.
Hæld den i en sprøjtepose, sprøjt ganachen på bundene og placer toppen oven på.
Lav espresso`en , og pensl et tyndt lag kaffe på de færdige macarons.
Så skal det bare tørre.
Jeg vil anbefale at bruge Colombian Cienaga coffee da den har noter at chokolade og nødder og matcher elementerne i opskriften godt.